« Terug naar het overzicht

Hypotheekprovisie tijdperk ten einde!

Geplaatst op: 5 december 2012

Vanaf 1 januari 2013 treed het provisieverbod in werking en gaat er veel veranderen aan de inkomstenstroom van banken, verzekeraars  en tussenpersonen die momenteel een groot deel van hun inkomsten uit provisies ontvangen.

Ongemerkt heeft u altijd meebetaald aan het in stand houden van een belangrijke inkomstenbron voor de financiële dienstverlening.

Dit gaat veranderen. Het provisieverbod maakt hier een einde aan.

Nu financiële dienstverleners vanaf 1 januari 2013 niet meer door provisie inkomsten   in stand worden gehouden, zal de feitelijke rekening bij de consument neergelegd gaan worden.

De provisie inkomsten die tot heden als verkapte vorm betaald en verrekend werden in verzekeringspremies, worden abrupt stopgezet en moeten leiden tot lagere premies voor consumenten en bovenal transparantie. Een groot nadeel is dat banken, verzekeraars en tussenpersonen adviesnota’s direct bij de consument gaan neerleggen.

Verbazingwekkend is dat veel tussenpersonen tot op het laatste moment koortsachtig bezig zijn met het bedenken van allerlei systemen zoals abonnementen en betalingsconstructies om consumenten aan hen te binden en zo een inkomensstroom te handhaven.

De tijd van provisie is echt voorbij en De Hypotheekfabriek juicht dit toe.

De Hypotheekfabriek werkt vanaf de bedrijfsstart volledig provisievrij en niet alleen dat. De filosofie van ons bedrijf is er op gebaseerd om consumenten een eerlijke prijs te vragen voor advies+ bemiddeling. Wij realiseren ons terdege dat wij niet alle consumenten kunnen bedienen en dat consumenten met extreem ingewikkelde financiële constructies en vraagstukken niet binnen ons concept passen.

Er zijn echter heel veel consumenten die heel goed in staat zijn om grotendeels zelf of met een vakkundige ondersteuning van onze experts, te beoordelen welke financiële constructie het beste past zonder hiervoor de hoofdprijs te betalen.

De ervaring leert dat veel consumenten de weg naar De Hypotheekfabriek weten te vinden en met de juiste ondersteuning tot een uitstekende deal weten te komen.   

Velen gingen u reeds voor “Complete hypotheek voor slechts 999 euro” inclusief aflossingsvorm, overlijdensrisico- en woonlastverzekering.

 

 

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu