« Terug naar het overzicht

Hypotheekklant duurder uit bij bank

Geplaatst op: 25 juni 2013

Consumenten die een hypotheek willen afsluiten, moeten zich niet blindstaren op de lagere advieskosten bij banken. Zij zijn achteraf bij banken vaak duurder uit dan wanneer zij naar hypotheekwinkels zoals De Hypotheekfabriek. Dat blijkt uit een studie van een financieel onderzoeksbureau.

“Veel mensen denken dat zij bij een bank goedkoper uit zijn, omdat de advieskosten daar lager zijn. Maar niets is minder waar”, “Banken rekenen aan de ‘voorkant’ niet de werkelijke kosten door, maar dat halen zij in hun productmarges weer dubbel en dwars terug. Met als gevolg dat de consument de rekening betaalt en met een hypotheek zit die vaak duizenden euro’s duurder is.”

Banken rekenen gemiddeld 1874 euro aan advieskosten bij het afsluiten van een hypotheek, terwijl tussenpersonen zoals De Hypotheekfabriek daarvoor 999 euro in rekening brengen. En vervolgens zijn hypotheekklanten bij banken uiteindelijk meer geld kwijt vanwege de duurdere overlijdensrisicoverzekering. Ook kan bij een bank niet voor hypotheken van andere banken worden gekozen, terwijl dat bij De Hypotheekfabriek wel mogelijk is.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu