« Terug naar het overzicht

Hypotheekaanbod voor flexwerkers breidt uit

Geplaatst op: 6 oktober 2015

In navolging van Obvion gaan eind november ook ABNAMRO, Rabobank, Aegon, Florius, ING en SNS Bank zich aansluiten bij de proef met de perspectiefverklaring. Met deze verklaring wordt gekeken naar inkomenszekerheid in plaats van baanzekerheid bij het krijgen van een hypotheek.

Dankzij deze ontwikkeling is het binnenkort voor consumenten mogelijk om bij meerdere geldverstrekkers de perspectiefverklaring voor een hypotheekaanvraag te gebruiken. “Dit is goed nieuws en het is ook hoognodig”, zegt Manager Marketing, Communicatie en Sales van Obvion. “De tijd om te kijken naar een vast dienstverband voor een hypotheek is voorbij. Met de perspectiefverklaring kunnen we meer aansluiten bij de huidige én toekomstige arbeidsmarkt.”

Iedereen
Het is goed dat de hypotheekbranche de trend dat steeds meer mensen een flexibel arbeidscontract hebben oppakt er er ook daadwerkelijk iets mee gaan doen. Het goede aan de perspectiefverklaring is dat er gekeken wordt naar de toekomst, in plaats van het verleden. Kijken naar perspectief is een betere voorspeller voor inkomenszekerheid voor banken maar biedt ook duidelijkheid voor de klant omdat de verantwoordelijkheid voor het aangaan van een hypotheek ook bewust wordt genomen, de klant moet immers het toekomstperspectief wel waarmaken. Wij hopen dat nog meer geldverstrekkers in Nederland zich aansluiten bij ons initiatief. Zodat wonen voor meer mensen bereikbaar wordt.

 

 

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu