« Terug naar het overzicht

Hypotheek meeverhuizen

Geplaatst op: 18 mei 2016

Een belangrijke reden voor de opleving van de huizenmarkt is dat lenen extreem goedkoop is. De gemiddelde hypotheekrente voor een vaste periode van vijf jaar ligt op 1,8 % en die voor tien jaar vast op 2,0%. Dat is historisch zeer laag.

Het lijkt dus aantrekkelijk voor huiseigenaren om de rente voor langere tijd vast te zetten.

Wat als je verhuist?

Wie de rente voor langere tijd vastzet, doet er wel verstandig aan om goed te kijken naar de verhuisvoorwaarden, aldus De Hypotheekfabriek.

De kans dat je op een termijn van tien of twintig jaar tussentijds verhuist, is immers behoorlijk groot. En dan wil je de lage hypotheekrente graag meeverhuizen naar je nieuwe woning.

De verhuisregeling waarbij je de oude hypotheek mag meenemen, kan verschillen per hypotheekaanbieder. Vraag naar de individuele voorwaarden van de bank van uw keuze.

In de hypotheekvoorwaarden kan zijn opgenomen dat de oude woning moet zijn verkocht en de hypotheek moet zijn afgelost om gebruik te mogen maken van de verhuisregeling. Als huiseigenaren tijdelijk twee woningen hebben, dus een nieuwe woning hebben gekocht voordat de oude is verkocht, kan er formeel een probleem ontstaan met de verhuisregeling. Er zijn geldverstrekkers die een overgangsregeling in de voorwaarden hebben opgenomen. Maar dit is geen standaardvoorwaarde.

Conclusie!

Laat je vooraf goed informeren door een erkend financieel adviseur.

Kies voor een bedrijf dat minstens 15 geldverstrekkers kan aanbieden en die onafhankelijk kan adviseren en waarbij je naast de prijsvechters ook bij de bekendste banken terecht kan. Daarnaast is het belangrijk om een bedrijf te controleren op de bekende beoordelingswebsites zodat je een duidelijk beeld krijgt hoe je voorgangers de dienstverlening hebben ervaren.

© 2023 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu