« Terug naar het overzicht

Huizenprijzen in de lift

Geplaatst op: 11 augustus 2014

De huizenprijzen zullen dit jaar met 0,5% tot 1,5% stijgen ten opzichte van 2013. Ook het aantal transacties neemt verder toe.

Huishoudens vinden het nu een gunstiger moment dan in de afgelopen jaren om actief te worden op de woningmarkt. Dat geldt ook voor huishoudens die hun verhuisplannen tijdens de crisis uitstelden. De dalende hypotheekrente en het toegenomen vertrouwen leveren hieraan een belangrijke bijdrage.

Deze positieve factoren hebben naar verwachting een sterker effect dan de onder waterproblematiek, die drukkend werkt op het aantal transacties.

In 2015 zal de economie verder aantrekken en een verdere toename van de dynamiek op de woningmarkt. Doordat de woningprijs en de hypotheekrente naar verwachting niet snel zullen stijgen, blijft de betaalbaarheid goed. Tevens zal het reëel beschikbare inkomen per huishouden verder toenemen, samen met de werkgelegenheid.

Ook valt het te verwachten dat het vertrouwen in de woningmarkt blijft toenemen, gezien de lichte prijsstijgingen sinds medio 2013.

© 2023 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu