« Terug naar het overzicht

Huizenmarkt klaar voor 2014

Geplaatst op: 3 januari 2014

Volgens cijfers van Makelaarsland zijn in december 13.000 huizen verkocht en werden 125.000 bezichtigingen aangevraagd. December presteert daarmee naar verwachting. Minder goed dan de sterke twee maanden daarvoor, maar nog steeds veel beter dan de rest van 2013. De huizenmarkt is al maandenlang bezig met een opmars en lijkt daarmee definitief klaar voor een verdere groei in 2014!

De afgelopen 3 maanden werden 43.000 woningen verkocht. Een flinke groei ten opzichte van eerdere kwartalen en daarmee in lijn met de berichtgeving over het groeiende consumentenvertrouwen en de positieve economische ontwikkelingen. Drukke maanden dus voor onder andere makelaars, notarissen en hypotheekadviseurs. Zeker ook omdat woningkopers nog wilden profiteren van de hogere NHG grens en de mogelijkheid om 105% van de woningwaarde te financieren. Sinds 1 januari 2014 is de financieringsgrens (LTV) verlaagd tot 104%.

Voortekenen huizenmarkt 2014

Duidelijkheid over de hypotheekregels en aftrekbaarheid van de hypotheekrente is een feit. Tezamen met het groeiend aantal woningverkopen in de 2e helft van afgelopen jaar heeft 2014 alle voortekenen dat het een goed jaar gaat worden voor de huizenmarkt. Ook aantrekkelijk zijn de lage rente en de lagere huizenprijzen. De enige beperking bij het kopen van een woning, is dat de hypotheeknormen worden aangescherpt en er iets meer eigen geld nodig is.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu