« Terug naar het overzicht

Huizenkoper moet snel zaken doen

Geplaatst op: 13 oktober 2012

Huizenkopers die geen dief van hun portemonnee willen zijn, moeten haast maken. Zij dreigen volgend jaar tienduizenden euro’s duurder uit te zijn omdat nieuwe hypotheken vanaf dan alleen nog aftrekbaar voor de belasting zijn als er maandelijks wordt afgelost.

Vooral starters en huurders die een huis willen kopen, kunnen nu nog snel hun slag slaan. Volgens commercieel directeur Harrie-Jan van Nunen van De Financiële Makelaar hebben zij tot Kerstmis de tijd om een woning aan te schaffen met een (bank)spaarhypotheek, die vanaf volgend jaar voor nieuwe gevallen taboe wordt vanwege de mogelijkheid om de aflossing uit te stellen tot aan het einde van de looptijd.

Bepalend is de koopovereenkomst

„Bepalend voor de fiscale aftrekbaarheid is of de koopovereenkomst vóór eind dit jaar is gesloten. Daarna heb je tot in het nieuwe jaar de tijd om de hypotheek te regelen, tenzij de Tweede Kamer er een stokje voor steekt. Maar dat verwacht ik niet”, aldus de schrijver van hypotheekcolumns op OverGeld.nl waarin hij uitlegt waarom mensen niet eerst hun oude huis moeten verkopen).

50.000 euro duurder

De financieel expert becijfert dat huizenkopers door de verplichte aflossing straks ruim 50.000 euro duurder uit zijn bij een hypotheek van 250.000 euro en een looptijd van 30 jaar.

 

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu