« Terug naar het overzicht

Heeft u een woekerpolis? Kom in actie!

Geplaatst op: 8 november 2012

Veel mensen hebben een beleggingsverzekering of woekerpolis afgesloten om vermogen op te bouwen. Vermogen om bijvoorbeeld de hypotheek af te lossen of om (aanvullend) pensioen op te bouwen. Helaas voldoen niet al deze producten aan wat je kon verwachten. Het is mogelijk dat de opbrengsten tegenvallen. Maar hoe eerder je actie onderneemt, hoe eerder je je eigen situatie kunt verbeteren. Daar heb je later (financieel) voordeel van.

Een deel van de beleggingsverzekeringen die in Nederland zijn afgesloten voldoen niet aan de verwachtingen (‘woekerpolis’). Het is mogelijk dat de opbrengsten flink tegenvallen. Hoe eerder u actie onderneemt, hoe eerder u uw eigen situatie kunt verbeteren.

Dit is zeker belangrijk wanneer u een beleggingsverzekering heeft om uw hypotheek mee af te lossen of om in uw pensioen te voorzien.

Lijst van de meest voorkomende beleggingsverzekeringen is te vinden op de KIFID pagina. Op onze website vindt u ket logo van Kifid waarna u op deze pagina een overzicht vindt van de beleggingsproducten van verzekeraars. Zij hebben deze informatie op ons verzoek verstrekt. Als verzekeraars aangeven geen beleggingsproducten aan te bieden, staat dat vermeld in de laatste kolom.

De vermelding op deze pagina is informatief bedoeld en zegt niets over de kwaliteit van producten. Kifid is niet verantwoordelijk voor de volledigheid en juistheid van de opgegeven productkenmerken. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij de verzekeraar in kwestie.

Wat kunt u doen als u een beleggingsverzekering of woekerpolis heeft?   

Als u een beleggingsverzekering of woekerpolis hebt is het belangrijk om te kijken wat dit betekent voor uw persoonlijke financiële situatie. Niet alleen nu, maar zeker ook voor later. Als nu al blijkt dat de opbrengsten misschien tegenvallen, hebt u nog tijd om uw persoonlijke situatie te verbeteren. Dit kan later in uw eigen voordeel zijn. De Hypotheekfabriek legt graag uit wat je mogelijkheden zijn.

 

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu