« Terug naar het overzicht

Goednieuwsbericht: Daling hypotheekrente zet door

Geplaatst op: 27 maart 2013

Steeds meer banken verlagen de hypotheekrente. De trend, die begin maart is ingezet, zet door.

In navolging van andere banken hebben de afgelopen weken Woonfonds, Centraal Beheer Achmea, Moneyou, Nationale Nederlanden, SNS Bank en RegioBank de hypotheekrente verlaagd.

Rabobank, ABN Amro, Aegon, ASR, Argenta, Hypotrust, Obvion en Conservatrix verlaagden eerder deze maand al de rentetarieven.

De rente is afhankelijk van de rentevastperiode en risicoklasse. In veel gevallen is de rente afgelopen weken met 0,1 tot 0,3 procentpunt gedaald.

Door ontwikkelingen op de geld- en kapitaalmarkt kunnen banken goedkoper geld lenen.

Hypotheekrente

Volgens Vereniging Eigen Huis is de hypotheekrente in Nederland nog steeds te hoog in vergelijking met andere Europese landen. Bovendien zouden de financieringskosten veel harder dalen dan de hypotheekrente.

In februari bleek nog uit onderzoek van het CPB dat de Nederlandse hypotheekrente gemiddeld een procentpunt hoger ligt dan in de omringende landen.

Hypotheken

De Nederlandsche Bank gaf begin deze maand aan dat de krapte op de internationale kapitaalmarkt de belangrijkste oorzaak is van de hoge hypotheekrente in Nederland.

Internationale beleggers vinden de Nederlandse hypotheekmarkt risicovol. Daardoor zouden banken hogere tarieven betalen voor de financiering van hypotheken.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu