« Terug naar het overzicht

Energielabel ?

Geplaatst op: 29 oktober 2015

Meer dan de helft van alle Nederlanders heeft geen idee wat het energielabel voor hun woning is. In de grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht weet zelfs bijna 80% niet of hun huis superzuinig is en een A verdient, of een doorwaaiwoning is en in categorie G valt, zo blijkt uit onderzoek van een energiebedrijf.

Van degenen die het eigen label wel kennen, is driekwart tevreden over de kwalificatie. Negen van de tien mensen echter die een E, F of G-label hebben ontvangen, zijn hier niet over te spreken.

Om inzicht te geven in de energiezuinigheid van een woning hebben alle huiseigenaren begin dit jaar een gratis indicatief energielabel van de overheid ontvangen, gebaseerd op de openbare gegevens die onder andere afkomstig zijn van het Kadaster.

Goed geïsoleerde woningen met bijvoorbeeld zonneboiler en -panelen verkopen weliswaar iets beter, maar in de praktijk laat slechts tien procent van de kopers het energielabel meewegen bij hun koopbeslissing. Bovendien krijgt slechts een op de tien makelaars vragen over het laten meefinancieren van energiebesparende maatregelen.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu