« Terug naar het overzicht

DE Hypotheekfabriek kan BKR toetsen

Geplaatst op: 29 juni 2015

Om onze klanten nog sneller en efficiënter te kunnen helpen, heeft De Hypotheekfabriek een toetsmodule van BKR in gebruik genomen.

Wij zijn in staat om supersnel een BKR toets te doen voor onze klanten en zo de onzekerheid weg te nemen of er sprake is van (negatieve) registratie in het BKR systeem. Hierdoor kunnen we pijlsnel beoordelen of een hypotheekaanvraag zin heeft en er geen onnodige kosten gemaakt hoeven te worden.

Vaak wordt gedacht dat bij BKR alleen schulden bekend zijn. Dit is niet het geval. In het CKI staan alle betalingsverplichtingen die consumenten op kredietovereenkomsten hebben afgesloten, dus niet alleen die waarbij betalingsproblemen zijn ontstaan. De kans is dus groot dat u bij BKR bekend bent. In het BKR bestand zijn namelijk de gegevens van ruim 9 miljoen consumenten verwerkt. Deze consumenten hebben allemaal een krediet op hun naam staan. Dit kan een lopende of afgeloste financiering zijn. Ruim 92% van de consumenten in het bestand staat positief geregistreerd en heeft geen betalingsachterstanden. Deze grote groep zou dus probleemloos kunnen lenen.

 

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu