« Terug naar het overzicht

De Hypotheekfabriek: 10 Bespaartips!

Geplaatst op: 29 maart 2013

Het leven is in deze crisistijd al duur genoeg. Waar kan op bespaard worden?

1. Goedkoop op pad. Een dagje uit, samen of met de (klein)kinderen kan een kostbare zaak zijn. U maakt het goedkoper door eerst eens een aantal sites te bezoeken die u korting geven op evenementen of attractieparken.

2. Boek van uit het buitenland. Een site van een Duitse of Belgische aanbieder kan goedkoper uitpakken omdat zij ander (school)vakanties kennen dan wij. Hoogseizoen wordt dan weer laagseizoen met de daarbij behorende prijzen.

3. Maak een codicil. Met een testament kunt u veel regelen en geld vermaken. Wilt u echter sieraden of delen van uw inboedel nalaten, een vaas of schilderij, schrijf dan een codicil. Schrijf het codicil met de hand, dateer het codicil en onderteken hem. Beschrijf dat wat u wilt nalaten zo duidelijk mogelijk en laat ook over de begunstigde geen twijfel bestaan, noem naam, geboortedatum en woonadres/plaats. Veranderd u van mening, dan kunt u zelf uw codicil aanpassen.

4. Afgeloste hypotheek doorhalen? Wanneer u de hypotheek heeft afgelost ontvangt u van uw geldverstrekker een zogenaamde royementsverklaring. Met die verklaring gaat u naar de notaris om de hypotheek bij het kadaster door te laten halen. Dat is belangrijk voor als u de woning wilt verkopen. Dat doorhalen kost u een paar honderd euro. Niet doorhalen kan echter aantrekkelijk zijn omdat u de hypotheek weer vol kunt laten lopen wanneer u daar behoefte aan hebt en zo financieringskosten (advies, notaris en taxatie) kunt voorkomen. Bewaarde royementsverklaring goed, want bij de verkoop van de woning is hij nodig.

5. Huren of kopen? Hebt u een koopwoning en wilt u verhuizen? Bereken bij de keuze voor de nieuwe woning de kosten op lange termijn. Bij huren stijgt de huur jaarlijks wat behoorlijk in de papieren kan lopen. Bij kopen hebt u meer zekerheid, maar kan het onderhoud tegenvallen. Bij kopen hebt u in ieder geval uw vermogen in de woning zitten wat gunstig is als u zorg nodig hebt, de eigen bijdrage is dan lager.

6. Geef uzelf een cadeau. Het aantrekken van nieuwe leden of klanten vindt niet zelden plaats met acties en cadeautjes. Bestaande leden worden vaak vergeten. Wilt u ook profiteren, zeg dan op en ga naar een andere aanbieder of neem contact op met uw huidige aanbieder en vraag naar een beter deal. U zult verrast zijn over wat er mogelijk is. Vooral bij energie en telefonieaanbieders is er veel mogelijk.

 

7. Spreid uw vermogen. Na Cyprus lijkt alles mogelijk en is ook spaargeld niet veilig. Neem geen risico en spreid uw vermogen binnen de grenzen van het deposito garantiestelsel. U hebt dan een garantie van € 100.000 per rekeninghouder, per bank. Met een en/of-rekening hebt u dus per bank een garantie van € 200.000.

8. Doe het eens tweejarig. Koop eens zaad van tweejarige planten zoals vingerhoedskruid of judaspenning. Het eerste jaar groeit er een beetje anonieme plant, maar het jaar erop blijkt de persoonlijkheid van uw zaailing. Bijkomend voordeel is dat ze gemakkelijk uitzaaien, u hebt dan steeds nieuw voorraad bloemen in uw tuin en zaad weggeven is ook altijd een leuk (en gratis) cadeau.

9. Schenk groot, de eenmalige grote vrijstelling voor kinderen tussen de 18 en 35 jaar is sinds dit jaar mogelijk tot 40 jaar. De grote vrijstelling bedraag in 2013 € 24.676. schenkt u echter voor de aankoop of verbouwing van het huis van uw kind, of voor de aflossing van de hypotheek of een opleiding die tot een beroep leidt, dan mag u zelfs € 51.407 vrij van schenkbelasting schenken aan het kind of de partner geven zolang ze geen 40 jaar oud zijn. Hebt u voor 2010 al de eenmalige verhoogde vrijstelling geschonken, dan mag u nog steeds aanvullen met € 26.731 zolang de schenking maar voor de woning of opleiding is.

10. Hypotheek afsluiten, oversluiten, repareren, of een overlijdensrisicoverzekering of woonlastenbeschermer nodig? Kom naar De Hypotheekfabriek. Onze ervaren en gediplomeerde adviseurs helpen u graag en u betaald slechts 999 euro voor het gehele hypotheektraject. U ontvangt een persoonlijk hypotheekgesprek, hypotheekadvies, complete bemiddeling bij uitsluitend de meest toonaangevende banken en verzekeraars, overlijdensrisicoverzekering(en) en woonlasten verzekering(en). Een overlijdensrisicoverzekering en woonlastenbeschermers sluit u bij ons af voor slechts 149 euro!

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu