« Terug naar het overzicht

Consumentenbond waarschuwt voor provisiejagers

Geplaatst op: 1 oktober 2012

Consumenten moeten waakzaam zijn voor onbekende tussenpersonen die hen de komende maanden benaderen. Deze Consumentenbond spreekt deze waarschuwing uit na meldingen van leden die ongevraagd telefonisch advies kregen over hun woekerpolis. Volgens de bond zijn sommige adviseurs erop gebrand om voordat het provisieverbod op 1 januari ingaat nog zo veel mogelijk provisie binnen te harken, mogelijk ten koste van consumenten.

“Provisieregelingen die vóór 1 januari zijn getroffen blijven gewoon geldig en dat maakt sommige adviseurs zeer fanatiek”, zegt Bart Combée, directeur van de Consumentenbond. “Als adviseurs nu nog even snel een product aan de man brengen waar ze provisie op vangen, hebben ze daar de komende jaren nog profijt van.”

Bij het ongevraagde telefonische advies dat een aantal leden over hun woekerpolis kreeg, lag de nadruk volgen de bond te veel op het oversluiten van polissen,”terwijl dat in lang niet alle gevallen de beste optie is”. Consumenten die een advies willen over (woeker)polissen kunnen volgens de bond het beste een adviseur kiezen die werkt met een uurtarief. Ook het vooraf op een rijtje zetten van de eigen financiële gegevens bespaart volgens de organisatie bemiddelingskosten uit.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu