« Terug naar het overzicht

Consumentenbond waarschuwt tegen provisiejagers

Geplaatst op: 29 september 2012

De Consumentenbond waarschuwt mensen om voorzichtig te zijn wanneer onbekende financiële tussenpersonen hen de komende maanden benaderen. Vanaf 1 januari 2013 is provisie op financiële producten zoals hypotheken en beleggingsverzekeringen verboden. Deze adviseurs proberen nog even zoveel mogelijk provisie op te strijken van banken en verzekeraars en dat kan ten koste gaan van consumenten.

“Provisieregelingen die voor 1 januari zijn getroffen blijven gewoon geldig en dat maakt sommige adviseurs zeer fanatiek”, zegt Bart Combee, directeur Consumentenbond. “Als adviseurs nu nog even snel een product aan de man brengen waar ze provisie op vangen, hebben ze daar de komende jaren nog profijt van.” Na januari 2013 is het voor adviseurs verplicht hun (advies)kosten duidelijk te maken en door te berekenen aan consumenten.

Volgens de Consumentenbond kregen leden thuis telefoontjes met ongevraagd advies over hun woekerpolis. “In die adviezen ligt te veel nadruk op het oversluiten van polissen, terwijl dat in lang niet alle gevallen de beste optie is. Consumenten die een advies willen over (woeker)polissen kunnen het beste een adviseur kiezen die werkt met een uur- of met een vast teraief zoals De Hypotheekfabriek. De bemiddeling kost minder tijd als consumenten de eigen financiële gegevens vooraf zelf op een rijtje zetten. Ook is het verstandig om niet te snel te beslissen.”

Laat u goed voorlichten door een Erkend Hypotheek adviseur van De Hypotheekfabriek en u bent er zeker van dat u niet ten prooi valt aan provisiejagers. De Hypotheekfabriek werkt volledig transparant en zonder provisievergoeding.  Neem vrijblijvend contact met ons op

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu