« Terug naar het overzicht

Consument ziet financiële situatie verder verslechteren

Geplaatst op: 1 november 2012

Nederlanders zijn het afgelopen jaar weer een stuk negatiever geworden over hun toekomstige financiële situatie. Dit blijkt uit de Publieksmonitor van het platform Wijzer in geldzaken. Was in 2009 nog 70% tevreden over de eigen financiële situatie, inmiddels is dat gedaald tot 59%. Vond drie jaar gelden nog bijna de helft (47%) van de Nederlanders het makkelijk om rond te komen, nu geldt dat voor nog maar 41% van huishoudens.

Uit het onderzoek van De Hypotheekfabriek blijkt verder dat 8 op de 10 Nederlanders goed op de hoogte zijn van hun uitgaven. Een bijna even groot deel zegt de financiën ook onder controle te hebben. De bijna 1.000 ondervraagden weten tot op 100 euro nauwkeurig wat men uitgeeft aan boodschappen en aan de auto. Minder goed zijn de respondenten op de hoogte van het besteedbare inkomen en huidige saldo van de betaalrekening. Een derde weet niet preciezer dan op € 500 nauwkeurig wat het saldo op de betaalrekening is. Wel zegt 85% te willen weten wat de vaste lasten zijn en wat er overblijft om te besteden.

Steeds meer Nederlandse woningbezitters kiezen voor hypotheekreparatie in plaats van de hypotheek over te sluiten, aldus De Hypotheekfabriek.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu