« Terug naar het overzicht

Consument zeer tevreden over hypotheekadvies intermediair

Geplaatst op: 18 januari 2013

Consumenten betalen bij grote banken soms minder voor hypotheekadvies.

De kwaliteit van het advies is bij grote banken vaak ook lager dan bij hypotheekketens en intermediairs. Dat blijkt uit een analyse van Independer.nl, die gegevens verzamelde over de prijs en kwaliteit van hypotheekadviseurs.

De analyse is gebaseerd op gegevens van ruim 9.600 consumenten die de afgelopen drie jaar hun hypotheekadviesgesprek controleerden op Independer.nl.  Grote banken verdienen niet alleen aan het advies maar ook aan de producten die ze verkopen. Hun advies kan daarom vaak goedkoper lijken dan van onafhankelijke adviseurs.

Hypotheekketens en intermediairs betrekken hypotheken van verschillende banken en verzekeraars in hun advies en scoren veel hoger op kwaliteit van het advies. Zo scoren ketens een 8,9 en intermediairs een 9,1. Banken blijven steken op een 8. Maar consumenten betalen voor dit advies wel een hogere prijs dan bij een grote bank.

Hypotheekadviseurs van grote banken laten vaker zaken onbesproken. Genoemde percentages hebben betrekking op alle 9.600 Kwaliteitschecks van de afgelopen drie jaar.

De hypotheekfabriek scoort buitengewoon hoog op independer met een gemiddeld rapportcijfer van 9,5. Vooral de combinatie van vakkundigheid, snelheid en zeer voordelig tarief spreken de consument aan.

De Hypotheekfabriek

Uw complete hypotheekbemiddeling kost bij ons slechts 999 euro. Volgens een woordvoerder is dit inclusief een persoonlijk adviesgesprek. De complete bemiddeling van uw hypotheek bij de meest geschikte aanbieder is eveneens inbegrepen, net zoals de eventueel benodigde overlijdensrisicoverzekering(en) en maandlastbescherming.

Tevens spreekt de vrijheid in notaris – en taxatiekeuze onze klanten ook zeer aan en is onze onafhankelijk hiermee aangetoond, aldus een woordvoerder.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu