« Terug naar het overzicht

Btw omhoog van 19 naar 21 procent

Geplaatst op: 1 oktober 2012

Het leven voor de consument wordt vanaf vandaag iets duurder. Op 1 oktober 2012 gaat het algemene btw-tarief omhoog van 19 naar 21 procent.

Doorberekening prijzen januari

Detailhandel Nederland denkt echter dat mensen daar in het begin niet al te veel van merken. Veel winkeliers zijn volgens de brancheorganisatie nog niet klaar voor de maatregel en zullen de kosten van de hogere btw de eerste maanden noodgedwongen voor eigen rekening nemen. Pas vanaf januari zullen de prijzen vrijwel overal zijn aangepast aan de hogere btw, verwacht de brancheorganisatie.

180 euro duurder uit

ING heeft becijferd dat een huishouden volgend jaar door de maatregel gemiddeld 180 euro duurder uit is. In 2014 betalen zij in totaal 330 euro meer dan dit jaar.

BTW-tarief levensmiddelen en medicijnen

Mensen met hoge inkomens merken volgens economen de prijsstijging het sterkst. Dat komt omdat zij relatief meer besteden aan luxe goederen, zoals auto’s en tv-toestellen, die onder het algemene btw-tarief vallen en minder aan bijvoorbeeld eten en drinken. Het lagere btw-tarief van 6 procent, waar onder meer levensmiddelen en medicijnen onder vallen, blijft gelijk.

De Hypotheekfabriek blijft de goedkoopste!

De Hypotheekfabriek bemiddeld in hypotheken en aanverwante producten zoals overlijdensrisicoverzekeringen en uw woonlasten bescherming welke zijn vrijgesteld van BTW. Uw complete hypotheekbemiddeling kost dus nog steeds ÔéČ 999,-.

Neem vrijblijvend contact met ons op of maak een afspraak.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu