« Terug naar het overzicht

Beste kwartaal woningmarkt sinds 2010

Geplaatst op: 7 januari 2013

Met ruim 40 procent meer verkooptransacties dan een jaar eerder was het laatste kwartaal van 2012 het beste van de afgelopen drie jaar, zo blijkt uit de Woningmarktindicator van Makelaarsland. Circa 8500 woningkopers grepen in december de laatste kans om tegen de oude fiscale mogelijkheden een hypotheek te sluiten.

Tot half december was er ook in het aantal bezichtigingen sprake van een hausse. Daarna nam dit aantal in sneltreinvaart af, omdat de termijn om nog voor het einde van het jaar een huis te kunnen kopen te kort werd. In december werden 55.000 bezichtigingen aangevraagd. De daling in aantal bezichtigingen is volgens Makelaarsland “een voorbode voor een rustige januarimaand, tenzij het kabinet de trukendoos weer openhaalt. De invloed van stagnerende of stimulerende maatregelen vanuit de overheid op de woningmarkt is de afgelopen maanden duidelijk zichtbaar geworden.”

Volgens een woordvoerder van De Hypotheekfabriek wenden zich momenteel veel klanten tot hen om een passende hypotheek te verkrijgen voor de in December 2012 aangekochte woning. Met name door de invoering van het provisieverbod wordt het de consument nu pijnlijk duidelijk dat de rekening van advies en bemiddeling nu rechtstreeks op het bordje van de consument wordt gedeponeerd en deze liegt er vaak niet om. De hypotheekfabriek is één van de laagst geprijsde bemiddelaars en rekent slecht 999 euro voor het complete advies en bemiddelingstraject.

Dit is inclusief de benodigde ( of gewenste ) overlijdensrisicoverzekering(en) en woonlastbescherming. Dit alles zonder de kwaliteit van de dienstverlening niet uit het oog te verliezen zoals u zelf kunt beoordelen op independer.nl.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu