« Terug naar het overzicht

Banken verwachten geen verdere daling van vraag naar woninghypotheken

Geplaatst op: 29 augustus 2013

Banken verwachten in het derde kwartaal van dit jaar geen verdere daling van de vraag naar woning­hypotheken; een enkele bank rekent zelfs op een aantrekken­de vraag. Ook is hun inschatting dat zij de acceptatiecriteria voor het verstrekken van woning­hypotheken niet verder hoeven aan te scherpen.

Volgens de Nederlandse banken is in het tweede kwartaal van 2013 de vraag naar woning­hypotheken wederom gedaald. Als verklaring wijzen de banken vooral op de slechte vooruitzichten op de woning­markt en het lage consumentenvertrouwen. Voor het derde kwartaal wordt per saldo door de banken geen verdere vraagdaling naar woninghypotheken verwacht. Een enkele bank in de enquête rekent zelfs op een lichte toename van de vraag naar woninghypotheken. In het tweede kwartaal gaf een enkele Nederlandse bank aan de acceptatiecriteria voor woning­hypotheken te hebben aangescherpt. Voor het derde kwartaal wordt geen verdere aanscherping verwacht, hoewel een verruiming van de acceptatie­criteria er volgens de banken nog niet in zit.

De Hypotheekfabriek constateert een flinke groei in het aantal hypotheekaanvragen. Waarschijnlijk mede door het extreem lage bemiddelingstarief van € 999 en de zeer goede beoordelingen van tevreden klanten op www.Independer.nl. Kijk eens op onze site en zie wat wij allemaal voor u doen!

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu