« Terug naar het overzicht

Argenta en Obvion grootste stijgers op hypotheekmarkt

Geplaatst op: 12 februari 2013

Argenta is voor het tweede jaar op rij de grootste stijger op de Nederlandse hypotheekmarkt. Het marktaandeel van het bedrijf steeg vorig jaar met 2,5%. Ook Obvion deed het vorig jaar prima door er 2,3% marktaandeel bij te krijgen.

Andere stijgers in 2012 zijn Nationale-Nederlanden (+1.8%), Aegon (+1.6%) en ABN Amro Bank (+1.6%). Door de opmars van Argenta en ASR Bank verdwijnen SNS Bank en Amstelhuys uit de top 10.

De grootste absolute daling ten opzichte van 2011 laat Rabobank zien (-3.5%). In het vierde kwartaal komt Rabobank overigens wel weer sterk terug. SNS Bank verliest met 2,7% eveneens aanzienlijk marktaandeel.

In 2012 zijn er aanzienlijke verschuivingen geweest in de top 10, maar niet in de top 3. Daaronder stijgt Obvion naar de vierde plaats; in het vierde kwartaal van 2012 is Obvion zelfs de derde hypotheekverstrekker van Nederland, ten koste van ABN Amro.

Argenta is na twee jaar als grootste stijger in marktaandeel binnengekomen op plek 8 in de top 10. Op basis van het laatste kwartaal 2012 staan ze zelfs zevende. ASR Bank (op 9) is ook nieuw in de top 10.

Verwonderlijk zijn deze cijfers volgens ons niet. Argenta richt zich op de consument die voor een dubbeltje op de eerste rang wilt plaatsnemen, terwijl de consument  die bewust voor hoge kwaliteit gaat, bij Obvion en diens streng geselecteerde tussenpersonen in goede handen is. De rest van de aanbieders is in productaanbod en prijsstelling niet onderscheidend genoeg.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu