« Terug naar het overzicht

‘Aflossen hypotheek beter dan sparen’

Geplaatst op: 19 september 2013

Huizenbezitters met een (fors) spaartegoed kunnen dat geld beter gebruiken om de hypotheek gedeeltelijk af te lossen. Dat levert meer op omdat de spaarrente momenteel erg laag is, zo adviseert Independer consumenten.

“De hoogste spaarrente bij een spaarrekening zonder beperkende voorwaarden, is op dit moment 1,95%”, zegt De Hypotheekfabriek. “De rente die je betaalt over je hypotheek, is meestal veel hoger. Daarom levert het je geld op als je extra aflost.”

“Het aflossen van je hypotheek heeft ook nadelen. Je moet er zeker van zijn dat je het bedrag in de (verre) toekomst niet gebruikt”, nuanceert De Hypotheekfabriek. “Je kunt het meestal niet meer opnemen.  Ook moet je er rekening mee houden dat je over het afgeloste bedrag geen belastingvoordeel meer krijgt. Dit kan nadelig zijn als je verhuist en je hypotheek wilt verhogen.” Daarnaast zou een storting in de spaarhypotheek meer kunnen opleveren dan aflossing.

De Hypotheekfabriek

De ervaren adviseurs van De Hypotheekfabriek helpen u graag met het adviseren wat voor u het beste is voor nu en de toekomst.

U kent ons nog niet?

Kijk eens op de onafhankelijke vergelijkingssites  independer.nl of advieskeuze.nl en overtuig uzelf dat goede advisering niet de hoofdprijs hoeft te kosten. Wij werken op vast tarief dus geen onaangename verrassingen.

Klantenoordeel! Zoveel goede zorgen.Dat verwacht je niet voor deze lage prijs.

 

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu