« Terug naar het overzicht

Aegon gaat polissen via Facebook verkopen

Geplaatst op: 19 maart 2013

Facebook laat Aegon als eerste verzekeringen verkopen via zijn sociale netwerk. Vanaf juni mag de Nederlandse verzekeraar het vriendennetwerk gebruiken om consumenten door te leiden naar Aegon. Aegon wil het sociale netwerk met een miljard ‘vrienden’ benutten door klanten een bonus te geven als die via Facebook meer ‘vrienden’ aanbrengen als polishouder.

Aegon zal voorlopig een inboedel-, opstal- en een aansprakelijkheidsverzekering via dit merk aanbieden, later volgen waarschijnlijk een backpackers- en scooterpolis.

De beloning voor de al verzekerde bij elke nieuwe aangebrachte inboedelpolis is €24. De helft is voor zijn Facebook-‘vriend’, maar er geldt een maximum van tien per jaar aan te brengen personen. Die limiet moet voorkomen dat het als professionele handel van tussenpersonen wordt gezien, waarvoor strenge regels gelden.

Zonder een Facebook-account is verzekeren bij dit Aegon-merk niet mogelijk. Opmerkelijk is dat een handtekening niet vereist is om de verzekering in te laten gaan, onduidelijk is vooraf of iemand oud genoeg is om de polis af te sluiten.

„Maar dat geldt voor alle online verzekeringen”„Volgens de voorwaarden moet je een zekere leeftijd hebben. Er is geen controle vooraf, binnen twee dagen verifiëren we of mensen oud genoeg zijn.”

Facebook krijgt voorlopig geen beloning per verkochte polis. Aegon mikt op een nieuwe generatie klanten die vanaf smartphones de verzekering afsluiten.

Vanochtend komt de testversie op Facebook online. Facebook zoekt als sociaal netwerk al langer naar wegen om zijn verdiensten te vergroten, vooral op kleine smartphoneschermen. Adverteren in het Facebook-scherm van smartphones werd in testpanels vaak als te irritant ervaren.

Ben je nog in het bezit van de laatste woekerpolissen met een beleggingsvariant waar geen garantie zekerheid is ingebouwd dan kan je bij De Hypotheekfabriek terecht. Zij helpen je om je huidige verzekeringspolis om te vormen naar een beleggingsverzekering met een garantiekapitaal. Dit geeft rust en meer zekerheid aldus een medewerker van De Hypotheekfabriek.

© 2023 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu