« Terug naar het overzicht

Advies +Bemiddeling

Geplaatst op: 6 november 2012

De redactie van De Hypotheekfabriek kwam een interessant artikel tegen in “de Gelderlander” van vandaag met als onderwerp de veranderende zienswijze rondom de kosten voor het afsluiten van een hypotheek.

Wie zelf een hypotheek afsluit op internet, betaalt volgens de krant geen advieskosten. Maar deze besparing is niet voor iedereen weggelegd, want zonder kennis van zaken ben je wellicht alsnog duurder uit.

Het klinkt heel aantrekkelijk: besparen op de advieskosten bij het afsluiten van een hypotheek. Het inschakelen van een hypotheekadviseur kost immers vaak duizenden euro’s. Met een zogeheten ‘execution-only-hypotheek’ omzeilt de consument de kosten voor het advies van een tussenpersoon. Maar let op: lang niet iedereen kan zelf de hypotheek met de meest gunstige voorwaarden uitzoeken.

Wantrouwen

In een tijd waarin veel consumenten op de kleintjes moeten letten, duikt een aantal aanbieders op de ‘adviesvrije’ hypotheek, gesteund door het wantrouwen van consumenten ten opzichte van financieel adviseurs.

Voor het zelf uitzoeken welke hypotheek het beste bij je past is flink wat financiële kennis vereist. Rentes naast elkaar leggen is natuurlijk niet zo ingewikkeld. Maar je moet bijvoorbeeld ook begrijpen hoe een hypotheek fiscaal in elkaar steekt en welke voorwaarden belangrijk zijn. Zo niet, dan kun je je flink in de vingers snijden. En dat voor dertig jaar lang.

De Hypotheekfabriek werkt anders

De ervaren adviseurs van De Hypotheekfabriek bieden naast hypotheekbemiddeling eveneens een ondersteunende adviserende rol zodat de consument zijn zienswijze vakkundig kan toetsen en eventueel aanpassen. Er is dus geen sprake van zogeheten ‘execution-only.

Ondanks dat er sprake is van een compleet adviestraject + bemiddeling betaald de consument slechts € 999,-.

Laat u vrijblijvend infomeren

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu