« Terug naar het overzicht

AANTAL WONINGTRANSACTIES PIEKT IN NOVEMBER

Geplaatst op: 30 november 2012

De Hypotheekfabriek zet alle zeilen bij om de grote vraag naar hypotheekadvies en hypotheekaanvragen te kunnen behandelen. Belangrijk aspect hierbij is dat de kwaliteit van het advies en de procedures rondom de hypotheekbehandeling hier niet onder mogen lijden. Helaas bereiken ons deze berichten vanuit de markt dat hier bij diverse partijen wel sprake van is. De capaciteit van De Hypotheekfabriek is uiteraard ook beperkt, dus wenst u op korte termijn gebruik te maken van onze dienstverlening?  Wees er dan snel bij want wie wil er nou niet een compleet hypotheekadvies + bemiddeling voor slechts 999 euro.

Maak snel een afspraak want vol is vol.

Hypotheekverstrekkers en makelaars maken overuren doordat huizenkopers dit jaar hun slag willen slaan op de woningmarkt, constateert het FD na een rondgang langs makelaars en hypotheekketens. Bij Makelaarsland piekte het aantal woningtransacties in november. Verwacht wordt dat de opgaande trend in december zal doorzetten.

November telde 8.500 woningtransacties, een toename van 8 procent vergeleken met november 2011. Het hoge aantal woningverkopen heeft volgens Makelaarsland vooral te maken met de plotselinge uitleg van het kabinet begin november over de term ‘onherroepelijke koopovereenkomst’. Hierdoor werd duidelijk dat kopers zelfs tot eind 2012 een woning kunnen kopen onder de huidige hypotheekvormen. De koop mag in 2013 pas definitief worden. Eerder ging men er juist vanuit dat de overeenkomst nog dit jaar definitief moest zijn, dus geen ontbindende voorwaarden meer mocht bevatten. Daarnaast speelt de beperking van de hypotheekrenteaftrek een rol. Wie voor 1 januari 2013 een huis koopt wordt niet verplicht om het volledige geleende bedrag volgens een annuïtair schema af te lossen. Het verschil tussen de huidige en nieuwe hypotheekvormen kan een koper over de gehele looptijd tienduizenden euro’s schelen.

Maak snel een afspraak.

 

© 2023 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu