Het verduurzamen van jouw woning
begint hier

Wil je jouw huis verduurzamen, maar weet je niet hoe je dit moet financieren? Heb je de mogelijkheid om de verduurzamingwerkzaamheden zelf te betalen of wil je geld lenen? Wij kunnen helpen! Door je wensen te inventariseren zijn wij in staat om je van een passend advies te voorzien.

Wil je de verduurzamingen betalen met spaargeld, verkoopwinst van je vorige woning, een extra hypothecaire lening? Wij kunnen je helpen.

verduurzaming huis

Woning aankopen en gelijktijdig verduurzamen

Als je een woning koopt en van plan bent deze te verduurzamen, dan kun je een hoger hypotheekbedrag krijgen dan normaal het geval is. Financier je energiebesparende voorzieningen (afgekort EBV genoemd), dan mag je in 2024 tot 106% (in plaats van 100%) van de waarde van de woning lenen. Bij het afsluiten van een hypotheek vindt er een inkomenstoetsing plaats. Die toetsing bepaalt hoeveel je kunt lenen. Ga je de woning verduurzamen, dan kun je in bepaalde situaties zelfs meer lenen. Je inkomen moet in de eerste plaats minimaal € 33.000 zijn. Je profiteert dan van het voordeel dat investeringen in energiebesparende maatregelen tot maximaal € 50.000,00 buiten beschouwing worden gelaten. De hoogte van het bedrag dat je kunt financieren voor energiebesparende voorzieningen hangt af van het energielabel.

Extra of tweede hypotheek voor verduurzaming

Als je een woning hebt met overwaarde, dan kan het een goede optie zijn om je huidige hypotheek te verhogen of een tweede hypotheek op je woning af te sluiten. Je sluit dan als het ware een extra hypotheek af voor verduurzaming. Ook als je geen overwaarde hebt op je woning, kan je extra lenen voor verduurzaming. Bij energiebesparende maatregelen mag er ook op een bestaande hypotheek tot 106% van de waarde van de woning gefinancierd worden. Als je de hogere hypotheek gebruikt voor woningverbetering is ook de rente die je hierover betaalt fiscaal aftrekbaar.

Extra opties

Er zijn ook nog andere mogelijkheden en oplossingen die je kunnen helpen bij het toevoegen van energiebesparende maatregelen aan je woning. Zo biedt een aantal geldverstrekkers een duurzame hypotheek aan of geven ze rentekorting bij een duurzaam huis. Daarnaast zijn er nog een aantal subsidies en lening opties, zoals de Energiebespaarlening, groene leningen en de duurzaamheidslening. Neem contact met ons op om de vele mogelijkheden te bespreken.

De Hypotheekfabriek kan je helpen

De Hypotheekfabriek is volledig onafhankelijk en kan je helpen bij het regelen van een extra hypotheek ongeacht of je de bestaande hypotheek via onze bemiddeling hebt geregeld. Onze erkend financieel adviseur zijn tevens verduurzamingsadviseurs en ervaringsdeskundigen. Wij adviseren en bemiddelen voor alle banken en kunnen je dus ook helpen bij je extra hypotheek en dit uiteraard op basis van een extreem lage tarief van € 999,-. Vergelijk dat maar eens met het tarief van je bank of adviseur en je zult zien dat je bij ons het voordeligst uit bent.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu