Hoeveel kan ik lenen?

De Hypotheekfabriek gaat uit van het voorzichtigheidsbeginsel. NHG biedt je de mogelijkheid om zelfstandig uw maximale hypothecaire leensom te bepalen op basis van de normen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Op deze pagina tref je de weblink aan naar de sneltoets van NHG.

Uw maximale lening op NHG voorwaarden berekenen? NHG sneltoets

Uiteraard kan je deze inkomenstoets ook door onze deskundige adviseurs laten uitvoeren en gratis en vrijblijvend telefonisch bespreken. Deze service is geheel gratis en vrijblijvend.

Een lagere energierekening met NHG

Door je huis te verduurzamen, kun je flink besparen op je energierekening. Met het Energiebespaarbudget van NHG kun je daarvoor extra lenen.

Kostengrens NHG
Wanneer je een hypotheek afsluit voor de aankoop van een woning, kun je in aanmerking komen voor Nationale Hypotheek Garantie. De belangrijkste voorwaarde is de kostengrens voor de woningaankoop met een maximum van € 355.000,00 zonder energiebesparende voorzieningen (EBV) en met EBV is dat € 376.300,00.

Dit betekent dat er 2 kostengrenzen van toepassing zijn.

  • Voor leningen zonder EBV is de NHG kostengrens € 355.000,00 (100% van de marktwaarde van de woning)
  • Voor leningen met EBV is de NHG kostengrens € 376.300,00 (106% van de marktwaarde van de woning)

Daarnaast gelden de volgende uitgangspunten:

  1. De lening met NHG mag niet hoger zijn dan de kostengrens.
  2. Het laagste bedrag van de koopsom of marktwaarde van het onderpand mag niet meer bedragen dan de gemiddelde koopsom
  3. De extra leenruimte bij EBV mag uitsluitend worden besteed aan energiebesparende voorzieningen.

Wil je exact weten wat de financieringsmogelijkheden zijn? Neem dan contact op met De Hypotheekfabriek. Een deskundig adviseur informeert je geheel vrijblijvend en kosteloos wat de mogelijkheden zijn.

Veilig, verantwoord en voordelig

Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) sluit je een veilige, verantwoorde en voordelige hypotheek voor de aankoop of verbouwing van een woning af. Bovendien bespaar je honderden euro’s per jaar. Nieuwsgierig geworden?

Wat is NHG?

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is de naam voor de garantie die je kunt krijgen als je een lening afsluit voor het kopen of verbouwen van een woning. Het oversluiten van een hypotheek zonder NHG naar een NHG hypotheek behoort eveneens tot de mogelijkheden. Als je een hypotheek afsluit maak je samen met de geldverstrekker afspraken over de betaling van de hypotheeklasten. Er kunnen zich echter situaties in je leven voordoen waardoor het aflossen van de hypotheek tijdelijk geheel of gedeeltelijk niet meer mogelijk is. Je kunt dan in aanmerking komen voor de Woonlastenfaciliteit (WLF) waarmee je in staat wordt gesteld een moeilijke periode te overbruggen zodat je in je woning kunt blijven wonen.

Woonlasten faciliteit in het kort
Heb je een hypotheek met NHG en ben je als gevolg van werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, echtscheiding of het overlijden van je partner in de betalingsproblemen geraakt, waardoor je tijdelijk niet meer in staat bent de woonlasten te betalen, dan kun je in aanmerking komen voor de woonlastenfaciliteit.

Neem contact op met de geldverstrekker. Deze zal middels een rekenmodel toetsen wat je met je actuele inkomen maximaal kunt betalen. Het gedeelte van de hypotheeklast dat je nog wel kunt betalen, dien je ook daadwerkelijk te betalen.

© 2023 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu