« Terug naar het overzicht

Woningverkoop regio Duiven Zevenaar

Geplaatst op: 8 juli 2016

In de regio rond Zevenaar had je de afgelopen drie maanden de meeste kans je woning te verkopen voor een redelijke prijs. De verkoop van het aantal huizen is in deze regio met ruim 40% gestegen ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar. Vergeleken met die periode stegen de prijzen met 9,3%.

Top vijf
De regio Duiven en Westervoort, waaronder die twee gemeenten en ook de gemeenten Zevenaar, Rijnwaarden en de kern Didam vallen, staat met die flink aantrekkende huizenverkoop in de Nederlandse top vijf. De gemeenten in de Liemers bezetten met de stijging van huizenprijzen bovendien plek zeven op de landelijke lijst van regio’s.

Een woning rond Zevenaar, Duiven, Westervoort en Lobith kost nu gemiddeld 205.000 euro. Landelijk ligt dat gemiddelde op 234.000 euro.

Stijging
In absolute aantallen werden in het tweede kwartaal in de NVM-regio Duiven en Westervoort 233 woningen verkocht, tegen 166 vorig jaar in die periode. De stijging is te zien voor alle soorten woningen, van rijtjeshuis tot vrijstaande woning of appartement. Daarnaast is een woning 22 dagen eerder verkocht dan de 153 dagen die een woning vorig jaar nog te koop stond.

Arnhem en Nijmegen
Op Rivierenland na is in heel het verspreidingsgebied van de Gelderlander het aantal verkochte huizen meer gestegen dan het landelijk gemiddelde van 15%. De regio Arnhem en Nijmegen springt er bovenuit met percentages tussen de 30 en 40 %.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu