« Terug naar het overzicht

Wanneer loont het om je hypotheek over te sluiten?

Geplaatst op: 8 april 2022

Nu de hypotheekrente omhoog schiet, neemt het aantal oversluiters toe. Zij willen nog profiteren van de rente die weliswaar stijgt, maar nog steeds relatief laag is. Hoe werkt het oversluiten van een hypotheek en waar moet je op letten?

Voor mensen wiens rentevaste periode (bijna) afloopt kan het lonen om nu nog snel de rente opnieuw vast te zetten tegen de nu geldende tarieven.

Hypotheek oversluiten kost ook geld

Maar je hypotheek oversluiten, loont niet altijd voor iedereen. Je moet namelijk een boete betalen voor de resterende looptijd van je contract. Daarnaast zijn er nog andere bijkomende kosten als je overstapt naar een andere bank: er is vaak een taxatie nodig van je huis, er moeten adviseurskosten worden betaald en daarnaast moet je een nieuwe hypotheekakte laten opstellen door de notaris.

Soms staan die kosten niet in verhouding tot de verlaging van de hypotheekrente. De Hypotheekfabriek adviseert om in ieder geval de boeterente op te vragen bij je huidige geldverstrekker en dan kun je met behulp van onze adviseurs laten berekenen wat voor jou verstandig is.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu