« Terug naar het overzicht

Vrouwen en huurders blijken slecht voorbereid op overlijden

Geplaatst op: 11 september 2013

Bijna driekwart van de vrouwen heeft niet voldoende inkomen als hun man overlijdt. Bij mannen is dit ‘slechts’ de helft. Als vrouwen zelf overlijden, zullen hun partners wel genoeg inkomen hebben om van te leven, denken de meesten.

Dit blijkt uit een onderzoek van TNS Nipo. Het toont aan dat vrouwen vaker financieel afhankelijk zijn van hun partner en dit tot problemen leidt als hun man plotseling overlijdt.

Op de vraag of stellen nadenken over financiële gevolgen van het overlijden van hun partner, antwoord slechts een derde dat ze goede voorzieningen getroffen hebben. De rest denkt er wel eens over na, maar heeft bijvoorbeeld door het slechte economische klimaat zich (nog) niet voldoende voorbereid.

Meerderheid vreest niet voor financiële problemen

Tweederde verwachten geen of weinig financiële problemen bij het overlijden van hun partner. Zoals hieronder te zien is geldt dit vaker voor mannen en huizenbezitters, dan voor vrouwen en huurders. Dat huizenkopers zekerder van hun zaak zijn kan komen omdat veel hypotheekaanbieders een overlijdensrisicoverzekering verplichten bij het afsluiten van een hypotheek.

Verwacht u weinig tot geen financiële problemen bij overlijden partner?

Laat u vrijblijvend voorlichten door de experts van De Hypotheekfabriek. Een verzekeringsoplossing is vaak goedkoper dan u denkt.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu