« Terug naar het overzicht

Veel vraag naar aflossingsvrije hypotheken

Geplaatst op: 19 oktober 2019

Klanten willen vaker hypotheek zónder renteaftrek: scheelt honderden euro’s

De hypotheekrenteaftrek wordt in Nederland langzaam afgebouwd, en door de lage hypotheekrente is een grote groep huizenkopers niet meer geïnteresseerd in het belastingvoordeel. Ze kiezen vaker voor hypotheken waarbij ze niet meer volledig hoeven af te lossen. Het ontbreken van de renteaftrek nemen ze voor lief.

In veel gevallen kan een aflossingvrije hypotheek honderden euro’s per maand goedkoper uitpakken dan een ‘normale’ annuïteitenhypotheek,  maar laat je wel goed voorlichten. In veel hypotheekgesprekken beginnen klanten er zelf over en ongeveer 10 procent kiest er al voor. Dit is een nieuwe ontwikkeling.

De interesse van klanten is ontstaan door de extreem lage rente.

Er kleeft wel een gevaar aan als je kiest voor een aflossingsvrije hypotheek en het is van groot belang dat je goed wordt geadviseerd. Het Ministerie van Financiën onderzoekt momenteel wat er met de hypotheekrenteaftrek moet gebeuren. In 2013 heeft de politiek bewust op aflossing van nieuwe hypotheken aangestuurd door de renteaftrek bij (gedeeltelijk) aflossingsvrij af te schaffen. Door de lage rente verdwijnt die stok achter de deur.

Adviespraktijk

De adviseurs van De Hypotheekfabriek zijn dagelijks bezig met het adviseren van klanten die vragen hebben over rentemiddeling, oversluiten of het omzetten van spaarhypotheken. Een toename van verzoeken om huidige hypotheken om te zetten naar aflossingsvrije hypotheken neemt toe.

Wij maken het inzichtelijk wat de voor en nadelen zijn van deze financieringswensen en de klant hoeft bij ons niet diep voor in de buidel te tasten. Een eerste analyse is kosteloos en vrijblijvend en een advies- en bemiddeling kost slechts € 999,-. Als je dit vergelijkt met de tarieven die banken en adviesketens rekenen dan is ons tarief bijzonder laag, aldus Jelle Wind, Erkend Financieel adviseur bij De Hypotheekfabriek.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu