« Terug naar het overzicht

Vanavond in Tros RADAR: Overlijdensrisicoverzekering vrouwen duurder

Geplaatst op: 10 juni 2013

Sinds aanbieders van overlijdensrisicoverzekeringen mannen en vrouwen gelijke premies moeten aanbieden, zijn de tarieven voor vrouwen sterk omhoog gegaan en voor mannen juist naar beneden. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de Consumentenbond.

Vrouwen van 50 betalen zelfs gemiddeld 20 procent meer dan een jaar geleden als ze nu een verzekering willen afsluiten. Voor mannen van 45 werd de verzekering juist tot 21 procent goedkoper. De tarieven voor mannen en vrouwen zijn sinds december 2012 door het Europese hof van Justitie verplicht gelijk. Voor die tijd hielden verzekeraars rekening met de hogere levensverwachting voor vrouwen ten opzichte van mannen.

Voor consumenten loont het de moeite om de verzekeringen goed te vergelijken. In de afgelopen 10 jaar zijn de premies voor levensverzekeringen voor beide seksen sterk gedaald. Consumenten die voor die tijd een verzekering afsloten, betalen daarom vaak onnodig hoge premies. Bij het overstappen naar een nieuwe verzekering, moeten er overstapkosten worden betaalt. De kosten worden terugverdiend door de lagere nieuwe premie

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu