« Terug naar het overzicht

Vaak beperkte financiële vergelijking

Geplaatst op: 12 mei 2014

De meerderheid van adviseurs/bemiddelaars vergelijkt meestal een beperkt aantal producten, als zij voor hun klanten naar een passende propositie zoeken. Hier vindt dus geen brede marktanalyse plaats.

Dat is één van de uitkomsten van het tweede onderzoek naar het gebruik van het dienstverleningsdocument (DVD) in de praktijk.

Over de gehele linie kan ruim een derde van de kantoren een keuze maken uit een groot productassortiment. De meerderheid van de adviseurs/bemiddelaars biedt dus geen brede marktanalyse. Dat is opmerkelijk, want juist een onafhankelijke vergelijking van het marktaanbod wordt vaak genoemd als belangrijke troef in het aantonen van de meerwaarde van het zelfstandig intermediair.

De onderzoekers berekende ook de actuele adviestarieven, voor onder meer hypotheken en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (aov). Afgaande op de Dienstverleningsdocumenten kost hypotheekadvies in Nederland momenteel bijna 2.600 euro. Die prijs is met 1% gedaald ten opzichte van november 2013, toen ers voor de eerste keer Dienstverleningsdocumenten in de praktijk onderzocht. De advies- en afsluitkosten van een aov zijn gemiddeld € 770,-.

De Hypotheekfabriek

Dat dit allemaal veel goedkoper kan bewijst De Hypotheekfabriek. Wij bieden onze klanten een ruim aanbod van geldverstrekkers en verzekeraars. Doordat wij rechtstreeks zaken doen met deze aanbieders weten wij de kosten extreem laag te houden. Zo betaalt de klant slechts € 999,- voor hypotheekadvies, bemiddeling van A tot Z en inclusief het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Wij weten dat er ondertussen meerdere partijen zijn die met lage tarieven adverteren, maar vergelijk  de Dienstverleningsdocumenten eens met elkaar en ervaar de verschillen.

Ook voor het afsluiten van een losse overlijdensrisicoverzekering of woonlastenverzekering bent u bij De Hypotheekfabriek het goedkoopste uit. Ook hiervoor geldt het voordeligste tarief van Nederland. U betaalt slechts € 149,-.

Goedkoop is Duurkoop!

Niet bij ons. Kijk eens op www.independer.nl en www.advieskeuze.nl en lees de onafhankelijke beoordelingen van onze klanten.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu