« Terug naar het overzicht

Teken van herstel op woningmarkt

Geplaatst op: 17 november 2012

De huizenverkoop in Nederland is in oktober aangetrokken ten opzichte van de voorgaande maand. Er werden bijna 20 procent meer huizen verkocht dan een maand eerder.

In oktober werden 8507 woningen verkocht. Dat is 19 procent meer dan in september, toen 7143 woningen van eigenaar wisselden. Het aantal verkochte woningen lag vorige maand nog altijd 10 procent lager dan in oktober 2011.

Gemiddelde koopsom flink omlaag

De gemiddelde koopsom lag vorige maand met 214.546 euro ruim 2000 euro lager dan in september. In oktober 2011 gingen woningen nog voor gemiddeld 237.499 euro van de hand.

Hoekwoningen in trek

Van alle woningtypen werden er in oktober minder verkocht dan een jaar eerder, maar meer dan in september dit jaar. Hoekwoningen waren het meest in trek, de verkoop van appartementen verloopt het slechtst.

Woningmarkt per regio

Vooral in de provincie Limburg werden meer huizen verkocht dan in september. Daar was een stijging te zien van ruim 36 procent. Ten opzichte van vorig jaar stegen de cijfers alleen in Overijssel.

In Zeeland dalen de woningverkopen hard. Er werden in oktober 26 procent minder huizen verkocht dan een jaar eerder. Zeeland is de enige provincie waar in oktober minder huizen werden verkocht dan in september.

 

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu