« Terug naar het overzicht

Woningverkoop regio Duiven Zevenaar

Geplaatst op: 9 november 2016

In de regio rond Zevenaar had je de afgelopen drie maanden de meeste kans je woning te verkopen voor een redelijke prijs. De verkoop van het aantal huizen is in deze regio met ruim 40% gestegen ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar. Vergeleken met die periode stegen de prijzen met 9,3%.

Top vijf
De regio Duiven en Westervoort, waaronder die twee gemeenten en ook de gemeenten Zevenaar, Rijnwaarden, Pannerden en Lobith vallen, staat met die flink aantrekkende huizenverkoop in de Nederlandse top vijf. De gemeenten in de Liemers bezetten met de stijging van huizenprijzen bovendien plek zeven op de landelijke lijst van regio’s.

Een woning rond Zevenaar, Duiven, Westervoort, Pannerden en Lobith kost nu gemiddeld 205.000 euro. Landelijk ligt dat gemiddelde op 234.000 euro.

Stijging
In absolute aantallen werden in het derde kwartaal in de regio Duiven,Westervoort, Zevenaar, Pannerden en Lobith 274 woningen verkocht, tegen 233 in het vorige kwartaal. De stijging is te zien voor alle soorten woningen, van rijtjeshuis tot vrijstaande woning of appartement.

Arnhem en Nijmegen
Op Rivierenland na is in heel het verspreidingsgebied van de Gelderlander het aantal verkochte huizen meer gestegen dan het landelijk gemiddelde van 15%. De regio Arnhem en Nijmegen springt nog steeds bovenuit met percentages tussen de 30 en 40 %.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu