« Terug naar het overzicht

Stijgende vraag naar woninghypotheken

Geplaatst op: 20 mei 2014

Uit het kwartaalonderzoek blijkt dat de Nederlandse banken positiever zijn over de ontwikkelingen in de vraag naar krediet. De banken ervaren een stijgende vraag naar woninghypotheken, terwijl voor het tweede kwartaal een verdere toename wordt verwacht.

Bij de meeste banken zijn de acceptatiecriteria voor het verstrekken van woning­hypotheken gelijk gebleven, een enkele bank heeft deze iets aangescherpt.

Volgens de Nederlandse banken is de vraag naar woninghypotheken in het eerste kwartaal van 2014 gestegen. Het is de eerste keer in bijna acht jaar dat een stijgende vraag gerapporteerd wordt door de banken. Vooral het betere  vooruitzicht op de woningmarkt werd genoemd als factor voor de geconstateerde toename van de hypotheekvraag. Voor het tweede kwartaal voorziet per saldo de helft van de banken een verdere opleving.

Volgens een woordvoerder van De Hypotheekfabriek is de vraag naar hypotheken enorm gestegen. De vraag komt uit het gehele land en de mensen weten de weg naar De Hypotheekfabriek goed te vinden. Hoe dat kan? Tja, bij ons betaal je maar € 999 voor een complete hypotheek terwijl je ergens anders 2 tot 4 keer zoveel betaalt. Kortom, dezelfde hypotheek tegen een lagere prijs!

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu