« Terug naar het overzicht

Stemming onder consumenten verbeterd

Geplaatst op: 20 augustus 2013

De stemming onder consumenten is in augustus verbeterd. Het consumentenvertrouwen kwam uit op -33, tegen -38 in juli. De stijging kwam doordat consumenten een stuk minder negatief waren over het economisch klimaat. Hun koopbereidheid bleef onverminderd laag.

Consumenten waren in augustus veel minder somber over de economische situatie in de komende 12 maanden dan de maand daarvoor. In juni en juli was het sentiment over het toekomstig economisch klimaat nog fors verslechterd. Ook over het economisch klimaat in de afgelopen 12 maanden waren consumenten in augustus minder negatief dan in juli. De deelindicator economisch klimaat steeg per saldo met 15 punten, naar -42.

De koopbereidheid daalde in augustus met 1 punt naar -26. Consumenten waren iets negatiever over de ontwikkeling van hun eigen financiële situatie in de afgelopen 12 maanden dan in juli. Het oordeel over de vraag of de tijd gunstig is voor het doen van grote aankopen verslechterde een fractie. De verwachting over de ontwikkeling van de eigen financiële situatie in de komende 12 maanden veranderde niet.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu