« Terug naar het overzicht

Ruimere toegangsmogelijkheden NHG voor ondernemers

Geplaatst op: 24 juli 2018

Met de nieuwe Inkomensverklaring Ondernemer van NHG kunnen alle ondernemers die langer dan twaalf maanden actief zijn een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluiten. Voorheen moesten ondernemers ten minste drie jaar actief zijn.
Met de Inkomensverklaring Ondernemer kunnen ondernemers makkelijker een hypotheek krijgen. Daarnaast is het proces voor ondernemer en hypotheekadviseur sneller en eenvoudiger en neemt de Inkomensverklaring Ondernemer risico’s weg bij de geldverstrekker, vanwege de garantiestelling vanuit NHG.
De bepaling van het inkomen van de Inkomensverklaring Ondernemer, is gebaseerd op de verdiencapaciteit. Daarbij maakt het niet uit met welke contractvorm iemand zijn inkomen verdient. Na bepaling van het inkomen wordt het normale hypotheektraject gevolgd.
Ondernemers kunnen op dit moment terecht bij ASR, Aegon, NIBC Direct, Lloyds Bank en Munt Hypotheken om een woning te financieren met een koopsom tot 265.000 euro, de huidige NHG kostengrens. De komende maand sluiten diverse andere geldverstrekkers ook aan bij dit initiatief.
Eerder introduceerde NHG al de Inkomensverklaring zzp’ers, waarmee zzp’ers na twaalf maanden in aanmerking kwamen voor een hypotheek met NHG.

© 2023 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu