« Terug naar het overzicht

PVV bindt kiezers op financiële onderwerpen

Geplaatst op: 4 september 2012

De gemiddelde kiezer voelt zicht het meest verwant met de PVV. Dit concludeert kenniscentrum Wegwijs na een doorrekening van de statistieken van de officiële Stemwijzer. De kiezer laat daarbij zijn stem vooral bepalen door grote onderwerpen als de hypotheekrenteaftrek en de AOW-leeftijd. SP en PvdA nemen respectievelijk een tweede en een derde plaats in.

Wegwijs, dat ook een gelijknamig blad maakt voor klanten van onafhankelijke tussenpersonen, stelt dat de bezoekers aan Stemwijzer voornamelijk afgaan op onderwerpen die het dichtste bij de eigen portemonnee en levenswijze staan. In het prioriteitenlijstje dat de kiezer bij de Stemwijzer kan aanvinken komt het eerste onderwerp dat niet direct de financiële huishouding raakt pas op de zesde plaats: de hoeveelheid geld die Nederland aan onwikkelingshulp zou moeten geven.

Volgens Wegwijs schort het in de Stemwijzer aan een goede toelichting op de stellingen. Het kenniscentrum noemt de stelling over een hoger of lager begrotingstekort als voorbeeld. “Weinig Nederlanders zullen bijvoorbeeld inzicht hebben in de gevolgen hiervan”, aldus Wegwijs. Het bedrijf heeft daarom een handleiding gemaakt voor de onderwerpen die de portmonnee van de burger het meeste raken.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu