« Terug naar het overzicht

Profiteer van de lage hypotheekrente

Geplaatst op: 16 juli 2019

De hypotheekrente blijft maar dalen. In de afgelopen week gingen de percentages weer een klein beetje omlaag. Starters profiteren van een lage rente, maar door het geringe aanbod en de hoge prijzen komen zij gemiddeld vaak een flink bedrag tekort dat uit spaargeld of een schenking bijgelegd moet worden.

Al een koophuis met hypotheek? Profiteer van de lage hypotheekrente.

Risico-opslag

Doordat de huizenprijzen zo hard zijn gestegen, kan  in veel gevallen de risico-opslag verlagen of is zelfs niet meer nodig . Veel huiseigenaren komen hierdoor in aanmerking voor renteverlaging, dat kan al snel enkele tienden van procenten zijn.

Verlenging

Wie voor 2013 een hypotheek heeft afgesloten, heeft waarschijnlijk een aflossingsvrij deel. Die hypotheek moet aan het einde van de looptijd worden verlengd. Dat kan een probleem zijn als het inkomen sterk is gedaald (bijvoorbeeld door pensionering).

Een optie is om de hypotheek open te breken en nu al te verlengen, nu de rente laag is. Wie in de vijftig of zestig is kan de rente voor 30 jaar vastzetten, en zo tot ver na de pensionering zekerheid hebben over de maandlasten. Je betaalt wel een boete omdat je de hypotheek openbreekt. Laat alles dus goed doorrekenen door een adviseur van De Hypotheekfabriek.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu