« Terug naar het overzicht

Overspannen huizenmarkt vereist slimme zoektocht naar hypotheek

Geplaatst op: 17 november 2018

Overspannen huizenmarkt vereist slimme zoektocht naar hypotheek

De zoektocht naar de juiste hypotheek is vaak buitengewoon lastig. Het overgrote deel van alle Nederlanders ervaart hierbij stress, blijkt uit nieuw onderzoek. Vooral omdat je op de overspannen woningmarkt vaak razendsnel moeten beslissen.

Zoeken naar een geschikte hypotheek is vaak tijdrovend en ingewikkeld voor de meeste huizenkopers. Vanwege de overspannen woningmarkt hebben Nederlanders die op jacht zijn naar een nieuw huis vaak te maken met veel concurrerende kopers. Wie niet snel beslist of bereid is om de hoofdprijs te betalen, lijkt in de huidige situatie vaak de boot te missen.

Als je onder tijdsdruk een van de belangrijkste financiële beslissingen in je leven moet nemen, is een flinke dosis stress uiteraard moeilijk te vermijden. Het is dan ook raadzaam om je vooraf goed te laten voorlichten over je financiële mogelijkheden. Plan je een oriëntatiegesprek met een hypotheekadviseur in bij wie je eventueel je hypotheek wilt afsluiten.

Zodra je weet hoeveel je ongeveer kunt lenen, kan de huizenjacht echt beginnen

Heb je het huis van je dromen gevonden? Huizenkopers vergelijken hiervoor gemiddeld 3,5 hypotheekverstrekkers, blijkt uit de praktijk en onderzoek. En ze zien een partij die meerdere verstrekkers adviseert als het meest betrouwbaar. De grootste groep overweegt desalniettemin de hypotheek af te sluiten bij de bank waar ook de betaal- en spaarrekening loopt. Op de tweede plek staat de onafhankelijk financieel adviseur, gevolgd door de hypotheekketens.

Adviesrapport en offerte

Na het adviesgesprek maakt de adviseur een adviesrapport voor je hypotheek. Daar staat in wat je tijdens het gesprek met je adviseur besproken hebt. Aan de hand van het adviesgesprek en de uitkomst, vraagt je adviseur de Hypotheekofferte je aan.

Goedkeuring hypotheek

Voldoet de hypotheekaanvraag aan alle voorwaarden, dan brengt de geldverstrekker een bindende hypotheekofferte uit. Deze offerte is definitief.

Naar de notaris

In overleg met de verkoper maak je hierna een afspraak bij de notaris.

Vragen?

Heb je nog vragen over de beste manier om jouw ideale hypotheek te regelen? Kijk dan nog even op onze website wat jij precies van ons kan verwachten.

 

 

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu