« Terug naar het overzicht

Oversluiten goed voor maandelijkse besparing van gemiddeld 224 euro

Geplaatst op: 16 januari 2020

Een meerderheid van de Nederlandse huizenbezitters blijkt volgens onderzoek van een bank het oversluiten van hun hypotheek niet te overwegen. De bank: “Dit ondanks de explosieve toename in de oversluitmarkt vanwege de extreem lage rente, zoals Hypotheken Data Netwerk (HDN) bekend maakte. Zij denken hier niet voor in aanmerking te komen en oversluiten lijkt hen teveel gedoe of teveel tijd te kosten. En dat terwijl oversluiten, afhankelijk van het type hypotheek, maandelijks gemiddeld een bruto besparing van 224 euro oplevert.”

De Hypotheekfabriek heeft hier heel andere ervaringen mee.

Onze oversluiters geven aan dat oversluiten minder tijd kostte dan verwacht en dat ons hypotheektraject ontzorgt.

Bijna een derde van de oversluiters is proactief benaderd door hun bank,  of andere hypotheekverstrekker, om te checken of oversluiten loont. De hoge advies-en bemiddelingskosten zijn dan vaak doorslaggevend waarom consumenten massaal kiezen voor DE Hypotheekfabriek.

Advies en bemiddeling slechts € 999,-

In het onderzoek is ook gekeken naar wat mensen doen met het bedrag dat zij maandelijks weten te besparen na hun hypotheek te hebben overgesloten. Hieruit blijkt dat een kwart de spaarrekening aanvult, een evenredig deel investeert in het huis – bijvoorbeeld aanschaf van zonnepanelen – en een kleiner percentage er schulden mee afbetaalt.

 

© 2023 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu