« Terug naar het overzicht

Over drie jaar van cv-ketel af?

Geplaatst op: 29 maart 2018

Diverse partijen uit verschillende branches willen af van de klassieke cv-ketel. In 2021 moet een cv-ketel alleen nog mogelijk zijn in combinatie met een duurzame oplossing zoals een warmtepomp of een hybride ketel.

Het streven is om huizen te verduurzamen. In Nederland zijn jaarlijks ongeveer 350.000 cv-ketels aan vervanging toe. Er hangt wel een hoger prijskaartje aan dit plan. Een warmtepomp en een hybride ketel zijn enkele duizenden euro’s duurder dan een cv-ketel.

Waarom wachten?

Toekomstige en huidige huiseigenaren die momenteel € 33.000 of meer bruto per jaar verdienen kunnen in sommige gevallen meer lenen door het uitvoeren van energiebesparende voorzieningen. Het is dus mogelijk om een hogere hypothecaire lening af te sluiten dan de maximale financieringslast van 100% toelaat.  Het maximale extra leenbedrag bij bestaande woningen is   € 9.000.- en is gemaximeerd tot 106% van de woning- of taxatiewaarde

Niet alleen bij een hypotheek met NHG zijn er extra financieringsmogelijkheden voor energiebesparende maatregelen. Met de Energiebespaarlening kunt u zelfs maximaal € 25.000 lenen voor 17 vastgestelde energiebesparende maatregelen in huis, zoals isolatie, dubbel glas of een HR ketel. Deze regeling is echter aan strenge regels gebonden en is vrijwel uitsluitend toepasbaar bij nieuwbouwwoningen.

Meer informatie over uw mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact met ons op

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu