« Terug naar het overzicht

Opvragen BKR-gegevens wordt eindelijk gratis

Geplaatst op: 15 september 2017

Als je bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) je eigen gegevens wil opvragen, kost dat vanaf mei volgend jaar geen geld meer. Het BKR houdt bij welke leningen een consument heeft en of iemand geen wanbetaler is.
Die gegevens kunnen worden gecheckt door kredietverstrekkers, om zeker te weten of iemand een nieuwe lening wel kan betalen of geen geschiedenis als wanbetaler heeft
Maar om er achter te komen wat het BKR van je weet – of denkt te weten – moet je nu nog geld betalen. Inzage kost 4,95 euro, maar dan moet je wel helemaal naar Tiel afreizen om op het kantoor je eigen gegevens in te zien. Als je de gegevens per post wil ontvangen, kost het je nog eens 12,70 euro extra, of 8,15 euro als je het zelf ophaalt bij een postkantoor.
Daar komt een einde aan, schrijft minister Dijsselbloem van Financi├źn in een brief aan de Tweede Kamer. “Ik deel de mening dat het opvragen van de eigen gegevens gratis zou moeten zijn”, aldus Dijsselbloem. Vanaf mei volgend jaar is dat ook daadwerkelijk het geval.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu