« Terug naar het overzicht

Nieuwe scherpe prijsstijgingen van koopwoningen verwacht

Geplaatst op: 10 oktober 2019

 

Het lichte optimisme over het groeiende aanbod aan koopwoningen is van korte duur gebleken. In de afgelopen drie maanden werden er weer minder woningen te koop gezet dan een kwartaal eerder.

Drie maanden geleden was er enig optimisme toen uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM) bleek dat er een stijging van het aanbod aan koopwoningen te zien was. Deze stijging blijkt slechts eenmalig.De NVM spreekt zelfs van een stevige daling in het aanbod.

Prijsstijgingen

Door het opnieuw krapper worden van het aanbod en de onverminderd hoge vraag naar koopwoningen moeten kopers volgens de NVM na een afvlakking eerder dit jaar rekening houden met nieuwe scherpe prijsstijgingen.

Normaal is nieuwbouw belangrijk voor de woningmarkt maar omdat de bouw al jaren achterblijft, draait de huidige woningmarkt vooral op woningeigenaren die hun onderkomen te koop zetten.

 Wil jij nu toch een huis kopen?

Bespaar fors op de advies en bemiddelingskosten die de bank of hypotheekadviseur rekent. Deze kosten kunnen oplopen tot meer dan € 4.000,-. Gemiddeld betaal je € 2.500,-

De Hypotheekfabriek levert uitstekende dienstverlening voor een vast laag tarief van slechts € 999,-. Hiervoor krijg je exact dezelfde hypotheek, rentepercentages en voorwaarden die je ook bij de duurdere banken en advieskantoren ontvangt

Dezelfde hypotheek voor een lagere prijs.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu