« Terug naar het overzicht

NHG grens per 1 Juli verlaagd

Geplaatst op: 17 april 2014

Vanaf 1 juli wordt de NHG-grens verlaagd. Dit betekent dat u tot die datum meer kunt lenen onder de Nationale Hypotheek Garantie bij aankoop of oversluiten. Lees wat de gevolgen zijn voor u.

De NHG-grens wordt stapsgewijs verlaagd. Deze grens is het maximale hypotheekbedrag dat u onder de Nationale Hypotheek Garantie kunt lenen. Per 1 juli wordt de NHG-grens verlaagd naar € 265.000,-. Nu is deze grens gesteld op € 290.000,-.

U moet daarbij rekening houden met de bijkomende kosten voor het afsluiten van een hypotheek. De maximale NHG-hypotheek is hierdoor vaak lager dan € 265.000,-. Voorbeelden van deze kosten zijn advies-, taxatie- en notariskosten.

Wanneer moet u actie ondernemen?

Rekening houdend met de afsluitkosten moet u in actie komen als:

•uw huidige hypotheek hoger is dan € 260.000,- en u deze wilt oversluiten met NHG

•u een woning wilt kopen waarvan de koopsom hoger dan € 250.000,- is, waarvoor u een NHG-hypotheek wilt afsluiten.

Door nu een hypotheek af te sluiten profiteert u tevens van de lage hypotheekrente van dit moment. Een hypotheek afsluiten of oversluiten betekent dus in veel gevallen een verlaging van de maandlasten.

Garantie

Veel huizenbezitters kiezen voor een NHG-hypotheek vanwege de garantie en de rentekorting. De Nationale Hypotheek Garantie helpt u bij betalingsproblemen en kan een opgelopen restschuld kwijtschelden. Vanwege deze garantie zijn banken bereid een rentekorting te geven.

Onlangs is er kritiek gekomen op de garantie die de NHG biedt. Deze is sinds januari opgerekt, waardoor minder huizenbezitters in aanmerking komen voor kwijtschelding van de restschuld. Onder andere Tros Radar heeft hier aandacht aan besteed.

Meer weten?

Neem contact op met de financieel specialisten van De Hypotheekfabriek.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu