« Terug naar het overzicht

Nederlander verwacht premiestijging zorgpolis van 9 procent

Geplaatst op: 17 september 2012

86 procent van de Nederlanders verwacht dat de premie van de zorgverzekering in 2013 gaat stijgen. Ze verwachten dat de premie met bijna 9 procent zal stijgen. Aldus onderzoek van Verzekeringssite.nl onder 500 Nederlanders.

“Het is opvallend dat zoveel mensen verwachten dat de premie gaat stijgen. Het eigen risico gaat in 2013 fors omhoog naar 350 euro. In voorgaande jaren hebben we gezien dat dan de premiestijging grotendeels wordt opgevangen door een verhoging van het eigen risico. Hierdoor zal waarschijnlijk de premie in 2013 beperkt stijgen, wat tot gevolg heeft dat waarschijnlijk minder mensen zullen overstappen naar een andere zorgverzekering,” aldus Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl.

Net als vorig jaar is ruim 8 procent van de Nederlanders van plan om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. 56 procent twijfelt nog over een overstap. Vorig jaar gaf ook 8 procent van de Nederlanders aan te willen overstappen. Uiteindelijk zijn een miljoen Nederlanders overgestapt naar een andere verzekeraar.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu