« Terug naar het overzicht

NEDERLANDER vergelijk financiële producten

Geplaatst op: 22 november 2013

Bij de aanschaf van financiële producten – van een eenvoudige spaarrekening tot een hypotheek – vergelijkt ongeveer de helft van de consumenten producten van verschillende aanbieders. Overstappen naar aan andere aanbieder met een beter aanbod doen consumenten niet snel: slechts een kwart zou die kans meteen grijpen, terwijl 35 procent dit niet zou doen.

Nederlanders managen zorgvuldig hun geld. Ze houden hun financiën nauwlettend in de gaten. Een ruime meerderheid let op hoeveel geld hij uitgeeft, doet geen uitgaven die hij niet kan betalen, koopt niet op afbetaling en betaalt zijn rekeningen op tijd.  Wel heeft twee vijfde van de consumenten in het afgelopen jaar weleens een betalingsherinnering ontvangen en probeert circa 40 procent zijn uitgaven te beperken. Ondanks de zorgvuldige omgang met de huishoudfinanciën komt rood staan bij de bank toch regelmatig voor. Ongeveer de helft van de consumenten staat wel eens rood.

Ook blijkt dat driekwart van de Nederlanders bij financiële beslissingen rekening houdt met de toekomst. Dit vertaalt zich in de eerste plaats in budgetteren ten behoeve van de kortere termijn: de helft van de consumenten probeert zich aan het budget te houden voor specifieke doelen, zoals dagelijkse boodschappen of vakanties. Ook spaart een ruime meerderheid van de Nederlanders, hoewel dit meestal niet met een specifiek doel is.

De Hypotheekfabriek

Toch loont het de moeite om producten en diensten te vergelijken en kan je hiermee veel geld besparen. Wij ervaren dit dagelijks in de praktijk. Veel van onze klanten hebben een vergelijkend warenonderzoek gedaan en komen tot de conclusie dat er grote prijsverschillen zijn. Rechtstreeks een hypotheek regelen bij bijvoorbeeld, ING, Rabobank, Aegon e.a. kost al  snel een slordige € 2.000,- terwijl de gemiddelde tussenpersoon op de hoek en de hypotheek ketens vaak nog meer rekenen,                               terwijl wij slechts € 999,- rekenen voor dezelfde hypotheekbemiddeling. Daarnaast werken wij ook nog eens veel sneller omdat wij rechtstreeks met de geldverstrekker zaken doen. Wij realiseren ons heel goed dat dit overkomt als “te mooi om waar te zijn” en adviseren consumenten dan ook om eens op de onafhankelijke vergelijkingswebsites zoals www. independer.nl of www. advieskeuze.nl te surfen en onze referenties te lezen, aldus een woordvoerder van De Hypotheekfabriek.    

 

 

 

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu