« Terug naar het overzicht

Nederland koploper in reispolissen

Geplaatst op: 13 augustus 2012

Een reisverzekering is voor bijna 80% van de Nederlanders belangrijk. Dat percentage is hoog in vergelijking met de rest van Europa: 55% van de Europeanen vindt een reisverzekering nuttig. Dit blijkt volgens Reisverzekeringblog.nl uit een onderzoek in tien Europese landen dat bureau Epiphany heeft gehouden in opdracht van ING Verzekeringen.

Het onderzoek laat volgens Epiphany zien dat de Nederlander de minste risico’s neemt, ook tijdens de vakantie; ze zijn verstandiger en “meer visionair ingesteld” dan andere Europeanen. Nederlanders kiezen meer met hun hoofd dan met hun hart, gaan relatief gezien het meest rationeel en verantwoord met geld om en nemen alleen gecalculeerde risico’s.

Reisverzekeringblog.nl relativeert overigens zelf de waarde van dit onderzoek: “Bij dit onderzoek is waarschijnlijk geen rekening gehouden met het feit dat reisverzekeringen zoals wij die hier kennen, niet overal in Europa te sluiten zijn. Dat zal ook het verschil in percentages be├»nvloeden.”

Uit het onderzoek zou verder blijken dat sparen de Nederlander in het bloed zit. Ruim 60% spaart. Dat percentage ligt een stuk hoger dan het gemiddelde van tien andere landen in Europa.

 

 

 

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu