« Terug naar het overzicht

Nationalisatie of splitsing SNS Reaal?

Geplaatst op: 23 januari 2013

De Nederlandse staat zou bezig zijn met een reddingsplan voor SNS Reaal, zo word gemeld. Een nationalisatie wordt niet uitgesloten.

De onderhandelaars willen voorkomen dat het ‘vrij schieten’ wordt op SNS Reaal. Een nationalisatie zou de Nederlandse staat veel geld kosten, al wordt deze optie zeker niet uitgesloten. SNS Reaal heeft zelf laten weten dat “op dit moment verschillende strategische opties worden onderzocht voor versterking en vereenvoudiging van het kapitaal en een strategische herstructurering van het bedrijf. In dit stadium worden alle mogelijkheden nog bekeken en is er over geen van de verschillende mogelijkheden een beslissing genomen.”

Vorige week ketste het plan om SNS Reaal te laten ‘helpen’ door ABN Amro en ING af op het ‘niet’ van de Europese Commissie. De beide banken hebben zelf ook staatssteun ontvangen en moesten dus aan de kant blijven staan. Vanaf die tijd zou De Nederlandsche Bank met het Ministerie van Financiën en de Europese Commissie in gesprek zijn over andere mogelijkheden om de bank/verzekeraar overeind te houden.

 

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu