« Terug naar het overzicht

Megaclaims dreigen voor Aegon

Geplaatst op: 9 maart 2013

Aegon kan zijn borst natmaken. De deur staat wagenwijd open voor nieuwe claims in de woekerpolisaffaire, die het bedrijf honderden miljoenen zouden kosten.

In een advies aan de Hoge Raad oordeelde de advocaat-generaal gisteren dat het verzekeringsbedrijf fout zat bij het verstrekken van woekerpolissen.

Wederom lijkt de rechterlijke macht vast te stellen dat er wel degelijk sprake is geweest van misleiding bij de verkoop van de verzekeringspolissen. Dat is een gevoelige tik voor de verzekeraar. De Hoge Raad neemt doorgaans adviezen van de advocaat-generaal over. De kans is nu groot dat het bedrijf megaclaims tegemoet kan zien.

Miljoenen

De rechtszaak gaat specifiek over de Koersplan-polissen, een product dat de verzekeraar tussen 1987 en 1998 heeft verkocht. In totaal heeft Aegon 700.000 zogeheten Koersplan-polissen verkocht. In deze zaak zijn 35.000 polissen aangemeld. Als daaraan een uitkering moet worden gedaan, dan kost dat de verzekeraar €30 tot €35 miljoen. De overige 665.000 polishouders kunnen na de uitspraak van de Hoge Raad alsnog hun gelijk halen. Als iedereen dat doet, loopt de kostenpost voor Aegon op tot in de honderden miljoenen euro’s.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu