« Terug naar het overzicht

Let op met spaargeld op deposito

Geplaatst op: 5 augustus 2012

Wie zijn spaargeld op een deposito wil zetten, moet goed opletten of hij daarmee niet de zeggenschap over het eigen geld verliest. Bijna de helft van alle banken maakt het voor de spaarder namelijk onmogelijk om het deposito te beëindigen of tussentijds geld op te nemen, meldt vergelijkingssite Spaarrente.nl.

Als spaargeld wordt vastgezet op een deposito, wordt met de bank afgesproken dat de spaarder het geld voor een bepaald aantal jaren op het deposito zet en dat de bank in ruil daarvoor gedurende de hele looptijd een vast rentetarief biedt. Maar het kan natuurlijk altijd gebeuren dat de spaarder zijn geld plotseling nodig heeft. Bij bijna de helft van alle in Nederland opererende banken is het in dat geval niet mogelijk het spaargeld tussentijds op te nemen. ‘Bij deze banken verlies je dus als spaarder in feite de zeggenschap over je eigen geld.

Spaarders moeten daarom goed op de voorwaarden letten bij het afsluiten van een deposito. ‘Er zijn namelijk ook genoeg banken waar je het spaargeld wel tussentijds kunt opnemen of het deposito kunt beëindigen. Je moet dan alleen wel een boeterente betalen. Voor uitzonderingsgevallen, zoals werkloosheid of een scheiding, kun je het geld bij sommige banken zelfs kosteloos opnemen.

© 2024 - De Hypotheekfabriek - Realisatie & hosting: Esselink.nu